Trin-for-trin guide:

Sådan laver du en TOP professionel hjemmeside med WIX.

I den online tidsalder, vi lever i, er det en absolut nødvendighed at have en professionel hjemmeside. En hjemmeside skal ses som et vigtigt markedsføringsværktøj, en butiksplatform, en visning af værker og færdigheder, en kommunikationskanal og som en ”branding” motor.

Jeg har i 8 år arbejdet med online markedsføring …. Og har fundet den komplette online platform til succes. Nemlig WIX.

I dette indlæg vil jeg give dig en trinvis vejledning i at oprette en lækker professionel hjemmeside.

 

Udover at gå igennem de tekniske detaljer, vil jeg også fokusere på essentielle nøglespørgsmål ift. branding for at sikre, at din nye hjemmeside bliver lige så effektiv som den bliver smuk.

Hokus pokus … her får du som lovet en trinvis guide til at skabe den perfekte hjemmeside.

  1. Hjemmeside Branding strategi

1.A:  Identificer din hjemmesides målgruppe:

Hvem er de? Hvilke demografiske grupper tilhører de? Hvad kan de lide at gøre? Hvordan ser de sig selv? Hvordan vil din virksomhed eller din hjemmeside påvirke deres liv?

Den første opgave, er at udforme en detaljeret brandingstrategi. Du bør ikke starte med at oprette en hjemmeside, før du har en solid ide om sidens formål, målgruppe, visuelle filosofi og ordvalg og  tone. Alle disse skal være tydelige for dig, når du efterfølgende skal tage stilling til følgende:

1.B:  Undersøg dine konkurrenters hjemmesider:

Se hvad konkurrenterne gør, hvad deres styrker og svagheder er, og hvordan du kan finde en solid niche til dig selv … hvor skiller du dig ud … hvor gør du en forskel.

1.C: Definer din brand-identitet:

Hvis du skulle beskrive dit brand i tre ord, hvad ville de 3 ord så være? Hvad er visionen bag dit brand? Tænk på dit brands personlighed i form af farver, ordvalg og stil.

1.D: Forbered branding materiale til din hjemmeside:

Nu er det tid til at blive praktisk og forberede de materialer, der snart vil blive synlige på din hjemmeside og på andre platforme også. For eksempel logo, billeder, slogans, videoer, tekstindhold og meget mere. De skal alle svare til din brandidentitet og understøtte din brandingstrategi .

2. Hjemmesidedesign

Når du skal til at beslutte dig for hvilket design, der skal underbygge din hjemmeside, har jeg en glædelig nyhed til dig.  Wix gør det meste af det hårde arbejde for dig, og det eneste du skal gøre er at vælge, hvilken skabelon,  der passer til din hjemmesides stil.

2.A: Valg af hjemmeside-skabelon:

Hjemmeside skabelonerne fra WIX giver dig et solidt fundament for et lækkert design til din hjemmeside. Ideelt set skal den skabelon du vælger, have et layout, der er i overensstemmelse med din brandingstrategi. Wix tilbyder et stort udvalg af smukke hjemmeside skabeloner med flere temaer, stilarter og formål. Tag et kig, tag din tid og vælg den, der bedst passer til dit formål.

Når du er blevet forelsket i en skabelon, er det på tide at gøre det til din egen hjemmeside ved at tilpasse og redigere: Tilføj dit eget indhold (billeder, tekster, links, videoer og lyd) og raffinér designet om nødvendigt ( farver, former, side rækkefølge, skrifttype valg mm.). Din tilpasning kan være så grundlæggende eller så udførlig, som du vil have det.

2.B: Tilpasning af den valgte hjemmeside-skabelon:

3. Prioritér din hjemmesides brugervenlighed

Din hjemmeside, så fantastisk som den nu bliver, skal også give en venlig brugeroplevelse til dine besøgende. En smuk hjemmeside, der ikke fungerer korrekt, vil ikke gavne ret meget. Når du opretter dit websted, skal du være opmærksom på disse vigtige punkter:
3.A: Navigationsflow på din hjemmeside:

Sørg for, at webstedstrukturen er klar og intuitiv, så de besøgende nemt kan navigere mellem sider og delsider via hovedmenuen eller interne links.

3.B: Indholdshierarki på din hjemmeside:

Et sammenhængende indholdshierarki styrer de besøgende gennem din hjemmesides indhold i den rækkefølge, der bedst tjener din interesse. De mest afgørende aspekter skal være mest fremtrædende, og designet skal klart afspejle det.

3.C: Hjemmesidens Call To Action:

CTA'er er de meddelelser, der inviterer besøgende til at tage direkte handling, som: "Tilmeld gratis" eller "Få dit i dag." Kort sagt fortæller de de besøgende udtrykkeligt, hvad det er, du vil have dem til at gøre. 

3.D: Hjemmesidens læsbarhed:

Hvad er meningen med at have en hjemmeside, hvis dit indhold er praktisk ulæseligt? Sørg for at bruge klare skrifttyper og komfortable skrifttypestørrelser, at dine tekstfarver står i kontrast med baggrundsfarverne, og at du har nok "hvidt space" omkring dine tekster. 

3.E: Hjemmesidens Footer:

Den nederste del af din hjemmeside er kendt som "footeren" (toppen er "headeren"). Footeren er ikke umiddelbar synlig for besøgende på hjemmesiden, men kan bruges på flere måder til at forbedre brugervenlighed, for eksempel: Tilføj alle dine indholdsoplysninger der, herunder knapper der linker til de forskellige sociale medier; som et forenklet oversigt, der linker til alle sider på din hjemmeside. 

4.Forbered din hjemmeside til søgemaskiner

At få din hjemmeside til at fremhæve resultaterne på relevante søgeord er en af ​​de mest værdifulde og gratis måder at øge din trafik på. Derfor er det så vigtigt at indarbejde Search Engine Optimization (SEO) allerede, når du opretter din hjemmeside. Inden for online markedsføring er SEO en videnskab i sig selv, og dens nøgleelementer er:

4.A: Søgeords forskning til DIN hjemmeside:

Sæt dig selv i skoen af dine potentielle besøgende eller klienter. Hvad vil de søge på Google, der burde lede dem til netop DIN hjemmeside? De nøgleord, som de vil bruge, er dem der vil guide din SEO-strategi. Tag en velinformeret beslutning om, hvilke søgeord du skal målrette mod.

4.B: Hjemmesidens tekster:

Din Bio sektion, din blog, din footer, din FAQ sektion - hvert sted, der har tekst skal konceptualiseres med SEO i tankerne. Det virkelige trick er at finde en subtil og elegant måde at integrere dine søgeord på i hjemmesidens tekstmæssige indhold uden at gå på kompromis med indholdets kvalitet. Crawlere til søgemaskiner er kloge, og hvis de tror, ​​du lyder for meget som en annonce, vil de nedjustere dig. 

Metadata er ikke tydeligt synlige for dine besøgende. Søgemaskiner kan dog læse dine metadata, og du kan kontrollere, hvad det er, de ser, og hvordan de præsenterer din hjemmeside i søgeresultaterne. 

4.C: Metatags på hjemmesiden:

Søgemaskiner kan ikke læse billeder (endnu!), Men det betyder ikke, at billeder er ubrugelige for SEO. Hvert billede, du uploader til din hjemmeside, skal have en " Alt tekst " tilføjet til det. Denne meget korte linje forklarer til søgemaskiner, hvad billedet viser, hvilket igen gør det muligt for dine billeder at blive "fundet" i søgeresultater

4.D: Alt tekster på hjemmesiden:

Generelt set forbedres din søgeresultater, hvis du har andre hjemmesider, der linker til dit websted. Du kan starte med at linke din hjemmeside på de sociale medier, og sørg for, at alle dine sociale medier profiler peger på din hjemmeside, og opfordre besøgende på hjemmesiden til også at dele dit indhold.

Husk, at SEO er en langsigtet proces, der ikke ender, når din hjemmeside er lanceret. Du bliver nødt til at fortsætte med at forfine det som du går sammen for at opnå bæredygtige resultater

4.E: Brug link building på din hjemmeside:

5. Gør din hjemmeside proff

Ud over at fungere som online-ansigt for din virksomhed eller service, bør du spørge dig selv, hvordan din hjemmeside kan forbedre din professionelle succes yderligere. Afhængigt af din branche eller dit felt kan ditn hjemmeside tilbyde en række funktioner, der gør det mere attraktivt for din målgeuppe. For eksempel:

5.A: Få Wix Booking på din hjemmeside:

Den ideelle løsning til booking af aftaler online, der hjælper dig med at administrere din tidsplan mere effektivt og endda opkræve ved reservation.

5.B. Få Wix Music på din hjemmeside:

En banebrydende platform for musikere, der ønsker at udvide deres publikum, samtidig med at man beholder total kreativ frihed. Wix Music giver dig mulighed for at sælge din musik direkte på din hjemmeside og holde 100% af overskuddet. Samtidig distribuerer det dine lyde til over 120 digitale butikker.

Den mest bekvemme måde at oprette og administrere en online butik på er med Wix Storesplatformen, for at sikre, at dine produkter præsenteres på de mest lokkende måder til dine kunder og for at sikre en smidig indkøbsproces. 

5.C: Få en online butik med Wix Stores på din hjemmeside:

5.D: Integrer essentielle Apps på din hjemmeside:

Wix App marked rummer et stort udvalg af apps, der vil hjælpe dig med at opfylde din hjemmeside potentiale til max. Overvej f.eks. Google Maps for retninger, avancerede formularer til at opretholde kontakt med besøgende, faktureringsværktøj til organiseret bogføring og mange, mange flere.

6. Mobiloptimeret hjemmeside

Din hjemmeside SKAL være mobiloptimeret. Det er en kendsgerning. Mobil webbrugerstatistik viser, at internetbrugere nu bruger mere tid på at surfe på internettet på mobile enheder, end de gør på de egentlige computere. Google meddelte endda for nylig, at deres algoritme vil prioritere mobile venlige hjemmesider på søgeresultater. Konklusionen er klar: i fremtiden er der ikke plads til hjemmesider, der ikke har en mobilversion.

Heldigvis gør Wix-mobile editor det meget nemt at aktivere mobil visning og tilpasse layout og design til mobil skærmstørrelse. Når du tilpasser din hjemmeside til mobil, skal du være opmærksom på læsbarhed, navigation og billedstørrelse

7. Hold din hjemmesides besøgende engageret

Når din hjemmeside går live, vil du se, at den største udfordring skifter til at tiltrække og opretholde besøgende. Du kan forberede dig på denne opgave ved at tilføje funktioner, der aktivt når ud til besøgende og holde dit online indhold dynamisk.

7.A: Kobl et nyhedsbrev til din hjemmeside:

Wix ShoutOut er et fantastisk nyhedsværktøj , der giver dig mulighed for direkte kontakt med dine nyhedsbrevslæsere.

At skrive en blog er værdifuld af flere årsager. For det lader dig kommunikere dine budskaber og ideer i en mere personlig tone. Derudover er blogs meget gode til at forbedre SEO, fordi de tilbyder tekstindhold, der kan optimeres med søgeord. Tilføjelse af en blog til din Wix-hjemmeside handler kun om et par klik. Er du ikke sikker på, hvordan blogging kan virke for dig? Tjek disse Wix hjemmesider, som alle indeholder blogs af høj kvalitet .

7.B: Få en blog på din hjemmeside:

7.C: Integrér din hjemmeside på de sociale medier.

Aktiv på sociale medier? Sørg for, at dine besøgende er opmærksomme på det og opmuntre dem til at oprette forbindelse på andre platforme. Wix App Market tilbyder flere apps, der linker din hjemmesidemed dine sociale konti eller endda viser dine sociale aktiviteter direkte på din hjemmeside.

Tillykke! Du er nu klar til at få en professionel online tilstedeværelse. Start med at oprette en gratis hjemmeside med Wix!

Vil du med på mit intensive hjemmesidekursus ?

Selv om det er forholdsvis nemt at lave sin egen hjemmeside, er der stadig mange ting at sætte sig ind i.

 

Derfor har jeg udviklet et 2 dage kursus "Komplet online hjemmeside platform", hvor alt det nødvendige bliver integreret.

 

Der er dog et begrænset antal pladser pr. hold men du kan se her hvad mit 2 dages hjemmesidekursus  "Fra idé til køreklar business" indeholder.

WIX har alt du har brug for, så
du kan lave din egen
smukke hjemmeside

Vi har det hele til dig. Gratis hjemmesider, nemt træk
og placer-værktøj, skabeloner lavet af designere,
optimeret til mobile enheder, domæner, et kæmpe
udvalg af billeder, sikker hosting, god SEO, 24/7 support
og mere - alt samlet i en nem hjemmesideløsning. Intet behov for nogen som helst teknisk kunnen.

Gør det selv med nemt
træk & placer-værktøj.

Det er nemmere end nogensinde at lave din egen
smukke hjemmeside gratis. Du behøver ingen teknisk viden.
Blot vælg en skabelon, tilpas alt det du vil, tilføj dine
egne billeder, videoer, tekst og mere for at gå online
med din hjemmeside med det samme.

Mulighederne er uendelige
med over 200 forskellige apps

Med over 200 apps til din hjemmeside kan du kreere
en onlinetilstedeværelse, som du aldrig havde drømt om.
Du kan tilføje links til dine sociale medier, sende
fakturaer, kreere kontaktformularer eller endda tilføje en
nedtælling på din hjemmeside til dine kommende events.

Sådan laver du din egen hjemmeside

Se, hvordan du nemt kan lave din egen hjemmeside på 5 trin.

  1. Log ind på din konto, eller tilmeld dig.

  2. Vælg en kategori.

  3. Vælg din skabelon.

  4. Rediger, og gem dine ændringer.

  5. Publicer din hjemmeside.